Baba hasmenés a kiszáradás veszélye miatt orvosi ellátást igényelhet.Gyermekbetegségek.hu orvosi tanácsadás kérdés

A segítségüket szeretném kérni! 15 hónapos kisfiamnak péntek óta (2009.08.07)hasmenése van!Az első péntek este jelentkezett olyan mennyiségben hogy tetőtől talpig csupa kaka volt!Utána legközelebb szombaton délelőtt volt hasonló híg széklet kb4x-5x,majd szombat éjjel arra ébredtünk hogy Bence keservesen sír,mikor meg néztük mi a baj,akkor láttam hogy az egész kiságy úszik a a kakában(nem túlzás)!Sajnos szombaton már étvágya sem volt,semmit nem akar enni!Pár falatot azért sikerült le erőltetni!Mivel vasárnap hajnalra még 2x volt ilyen mennyiségű,és állagú széklet,sápadt és levert volt így el vittük az ügyeletre,ahol kaptunk smecta port,és diétát javasoltak,és azt mondták biztos jön a foga!Ezeket be is tartottuk,és hétfőn sokkal jobb színben volt,de azért el vittem a gyermek orvosunkhoz,aki ugyan azt mondta mint az ügyeleten a doktor!éjjel ismét jelentkezett a hasmenése. Kérem segítsenek,mert nem hiszem hogy ezt a foga okozza,hiszen eddig még semmi hasonló nem volt fogzás idő alatt! A szívem szakad meg amikor éjjel a kisfiam keservesen sír és kiabálja hogy anya,anya,de én nem tudok rajta segíteni! Köszönettel egy aggódó anyukaNem az a lényeg,h a foga okozza-e vagy sem.Nincs is olyan gyógyszer,amivel egy kettőre meg lehet állítani hasmenést.
Sokkal nagyobb probléma,h vajon ki van-e száradva vagy sem!!!!!!
Levertség,aluszékonyság,csökkenő vizeletmennyiség.Étvágytalanság,kevés folyadékbevitel mellett folyamatos hasmenés = jelentős folyadékveszteség (5 nap alatt!!!)következtében kiszáradás.Ezen az infusio tud segíteni!!!

Kórházi kezelés javasolt!


A szakértőnk által adott válasz dátuma: 2009. 08. 11.


Figyelem! A szakértőnk által adott felelet a válaszadás időpontjában volt aktuális. A témával kapcsolatos ismeretek azóta jelentősen bővülhettek, módosulhattak, fontolja meg a kérdés megismétlését.

Vissza a tanácsok felsorolásához Vissza a főoldalra Kérdés felvetése előtt tekintse meg a Gyakran Ismételt Kérdéseket!

Gyermekbetegségek.hu ajánlat

 

Legújabb kérdések


A nem kontrollált asztma miatt késhet a teherbeesés

2014. 03. 06.

A nem kontrollált asztma miatt késhet a teherbeesés A krónikus légúti betegséggel élőknél elhúzódhat a fogantatás létrejötte, különösen a 30 év feletti nők esetében. Dán kutatók vizsgálata a várandósság alatti beteggondozás mellett, most a teherbeesést megelőző időszakra, a megfelelő asztma-kontroll fontosságára hívja fel a figyelmet. Tovább a cikkre


Hőségben: mit igyon a gyermek?

2013. 06. 20.

Hőségben: mit igyon a gyermek? A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, nagyobb gyerekeknél pedig csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki. Mikor, mit és mennyit igyanak a gyermekek? Tovább a cikkre